Veulenseizoen tips

Veulenseizoen tips

Het veulenseizoen is in volle gang! Wat is er leuker dan schattige veulentjes in de wei? Verwacht jij dit jaar een veulen of heb je al een veulen? Lees dan snel verder voor al onze veulen tips!

 

Voor het bevallen

Moet jouw merrie nog bevallen? Zorg dan dat je goed voorbereid bent!

Wil jij er graag bij zijn tijdens de bevalling van jouw paard om te kijken of alles wel goed gaat? Huur dan een Birth Alarm bij ons!

Hoe werkt het:
- Je betaalt een borg van 350 euro
- Minimale huurperiode 1 week
- Eerste week kost 45 euro (incl. BTW) per week
- Daarna €10,- (incl. BTW) per dag
- Geleverd inclusief rolsingel maat 125

LET OP! Wellicht is het Birth Alarm al verhuurd, neem dus ALTIJD even vooraf contact met ons op voor het huren van het Birth Alarm

Veulenhalsters

Wil jij jouw veulentje gelijk lekker handzaam maken? Begin dan met het aandoen van een halster! Wij hebben super veel leuke veulenhalsters in ons assortiment!

Veulendekens

Het weer kan nog best onvoorspelbaar zijn deze tijd van het jaar. Zorg dus dat jouw veulentje het niet koud krijgt wanneer hij/zij naar buiten gaat! Met deze veulendekentjes kan jouw veulen ook met kouder weer lekker naar buiten.

Speelgoed

Veulentjes zijn super nieuwsgierig! Het liefst zijn ze de hele dag aan het spelen (of slapen ;) ). Super leuk dus om wat speelgoed op te hangen in de stal of in de paddock/wei!

Voerbak

Na een aantal weken kan je veulentje al veulenbrok eten. Natuurlijk wil je dat alleen je veulen deze brokjes opeet, en niet de merrie. Daarom is een veulenvoerbak een echte musthave. Hierin zitten verstalbare spijlen, waardoor alleen het veulen in de bak kan komen.