Charles Owen My Halo CX: stel jouw eigen helm samen!

Charles Owen My Halo CX: stel jouw eigen helm samen!

Vanaf nu verkrijgbaar bij Ruiterstad: De Charles Owen My Halo CX paardrijhelmen. Stel jouw eigen rijhelm samen met keuze uit super veel leuke kleuren en ledersoorten. Zo past jouw helm altijd bij jouw (wedstrijd)outfit! Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Charles Owen My Halo CX

Een revolutionaire rijhelm ontworpen met nieuwe innovaties en stijl. Deze cap heeft een uniek 360° ventilatiesysteem wat discreet verborgen is onder de halo ring. Comfort stond hoog in het vaandel tijdens het ontwerpen van deze paardrijhelm, naast het 360° ventilatiesysteem zit ook nog extra ventilatie in de top én is deze helm voorzien van een luxe, gevoerde, uitneembare en uitwasbare binnenvoering. 

Het unieke Halo-harnas is ontworpen om grip te krijgen op het achterhoofdsbeen aan de basis van de schedel en past zich automatisch aan voor een goede en veilig pasvorm bij elke training. 

In de maat Medium is een brede klep beschikbaar (My Halo Luxe), dit verbetert je zich in alle weersomstandigheden. Bij goed weer schijnt de zon niet in je ogen en bij regen drupt er geen regen in je ogen. 

De My Halo CX voldoet aan maar liefst drie internationale veiligheidsnormen (waaronder PAS 015) en gecombineerd met de MIPS-technologie voel je je meer dan veilig met deze cap op. 

Zelf customizen

En het leukste van alles, deze helm is geheel zelf samen te stellen! Met keuze uit verschillende kleuren, ledersoorten en opties zorg je dat deze helm helemaal bij jou past. 

De top van de helm

Voor de top van de helm is keuze uit maar liefst 25 verschillende kleuren en ledersoorten. Gat jij voor Mat, Glossy, Leatherlook of Crystal Fabric?

De schaal van de helm

Ook voor de schaal van de cap kan je zelf kiezen uit verschillende kleuren. Hou jij van Mat, Glossy of ga je toch voor de lederen look?

 

De ring van de helm

Heb jij een speciale kleur waar je helemaal fan van bent? Of ga jij liever voor een klassieke look? Voor de ring van de helm is keuze uit verschillende kleuren. Metallic of toch een leuk opvallend kleurtje. 

Swarovski-steentjes op de ring

Hou jij wel van glitter en glamour? Kies dan voor chique Swarovski-steentjes op de ring van de helm. Je kan kiezen uit de Stellar Ring (3 steentjes aan beide zijden naast het logo) of een Constelation Ring (steentjes over de gehele ring). 

Kleuren van de Swarovski-steentjes

Daarnaast kan je ook de kleur van de steentjes kiezen! Hier heb je de keuze uit maar liefst vijf kleuren!

Kleur van het kinbandje

Als laatste standaardoptie is het mogelijk om de kleur van het kinbandje te kiezen. Hierbij heb je keuze uit de kleuren Zwart & Beige. 

Personalisatie

Crystal logo

Wil jij extra glitter? Ga dan voor een crystal logo! Hierbij kan je het logo laten uitvoeren in Crystal Fabric. Met keuze uit een zilver of roségouden logo met zwarte of donkerblauwe omlijning. 

Swarovski-studs

Als laatste kan je ook nog kiezen voor Swarovski-studs op het kinbandje. Hierbij kan je kiezen uit 1, 2 of 3 paar. Deze komen dan zowel op de linker- als rechterkant van het kinbandje. En ook deze Swarovski-steentjes zijn verkrijgbaar in de vijf kleuren die hierboven genoemd zijn; Diamond, Citrine, Emerald, Ruby & Sapphire. 

MIPS-technologie

Wil jij extra veiligheid in jouw helm? Kies dan voor de optie met MIPS! 

MIPS staat voor Multi-Directional Impact Protection System. Dit is een extra systeem wat je hersenen beschermt. MIPS is ontworpen om bescherming te bieden tegen rotatiebewegingen (of kinematica) die naar de hersenen worden overgebracht door 'schuine schokken' op het hoofd. En dat is nu net hoe de meeste ruiters vallen. 

Rotatiebeweging is een combinatie van een rotatie-energie (hoeksnelheid) en rotatiekrachten van hoekversnelling die beide de hersenen aantasten en het risico op hersenletsel vergroten. Het is bewezen adt het MIPS-systeem de rotatiebeweging vermindert, door deze rotatiekrachten om te leiden. 

Configurator

Ben jij benieuwd hoe jouw droom rijhelm eruit ziet? Stel hem dan volledig samen in de Charles Owen My Halo CX Configurator. Hier kan je alle opties aanklikken en zie je gelijk hoe het er bij elkaar uitziet. Daarbij kan je ook gelijk zien hoe duur de helm dan is. 

Heb jij jouw droom helm samengesteld in de configurator? Maak dan een screenshot en mail/Whatsapp hem naar ons, dan kunnen wij jouw helm gelijk bestellen! Uiteraard mag je ook naar de winkel komen jouw samen met onze experts jouw helm samen te stellen en de juiste maat door te passen.