Buitenkansjes: tips en items voor buitenrijden met je paard!

Buitenkansjes: tips en items voor buitenrijden met je paard!

Buitenkansjes: tips en items voor buitenrijden met je paard!

Met de opkomst van de warmere dagen is het buitenrijseizoen weer geopend! Een tijd waar elke ruiter reikhalzend naar uitkijkt: het verkennen van bossen, uitwaaien tijdens een strandrit - de mogelijkheden zijn eindeloos! Maar, buitenrijden kan ook uitdagingen met zich meebrengen, zoals vervelende insecten en het gevaar van verbranding. Gelukkig hebben we alle must-haves voor buitenrijden op een rijtje gezet, zodat jouw avontuur zo aangenaam mogelijk wordt!

Vliegenbescherming

Insecten zoals vliegen, dazen en wespen kunnen de pret flink bederven voor zowel paard als ruiter. De eerste stap voor een geslaagde rit is daarom goede vliegenbescherming.

  • Vliegensprays: Effectieve anti-vliegensprays zoals Bremsen paardenparfum en Sectolin Tedax maskeren de geur van paardenzweet, en bied daarmee bescherming tegen hinderlijke insecten. Echter, omdat vliegen ook graag rond het hoofd van paarden zwermen zijn deze sprays niet altijd geschikt voor de volledige bescherming. In dat geval zijn vliegenspray stiften, zoals de Hofman Equi Shield Spons-On de ideale uitkomst! Deze handige stiften met sponsapplicator maken het aanbrengen van bescherming op gevoelige plekken zoals rond de neus en de ogen een fluitje van een cent!

  • Vliegenfrontriem: Als alternatief voor hoofdbescherming kun je ook kiezen voor een vliegen frontriem. Deze is eenvoudig met klitteband aan het hoofdstel te bevestigen. De franjes aan de frontriem zorgen dat vliegen uit de buurt blijven.

  • Vliegen uitrijddekens: Vormen een barrière tussen je paard en vliegende indringers, waardoor ze beschermd worden tegen vliegen, dazen, muggen en andere insecten. Voor extra bescherming kun je kiezen voor een vliegendeken met zebraprint. Studies hebben namelijk aangetoond dat de zwarte-witte strepen van zebra's een natuurlijk afschrikmiddel zijn voor insecten. Insecten raken namelijk door het patroon verward en gedesoriënteerd.
  • Vliegwerende kleding: Bescherm jezelf tegen stekende insecten met een lichte, ademende vliegwerende jas zoals die van Imperial Riding. Zo kunnen zowel jij als je paard genieten van een vliegenvrije rit.

 

Opbergen

Het meenemen van spullen tijdens een buitenrit kan een hele uitdaging zijn, maar met de juiste opbergmogelijkheden wordt het een makkie! Bekijk onze favorieten:

  • Buideltasje: De EQuest Pocket Classic is een handig buideltasje met voldoende ruimte voor jouw essentials zoals je telefoon, portemonnee en snoepjes. Je bevestigt het tasje eenvoudig aan je riem met handige musketons.
  • Zadeltas: Voor een alternatieve opbergmogelijkheid kun je kijken naar het QHP Puff dekje met handige zadeltas, waarin je gemakkelijk extra spullen kunt meenemen.

 

Zonnewering

Zonnebrandbescherming is een cruciale zorg, niet alleen voor mensen maar ook voor paarden. Vooral paarden met veel witte aftekeningen, bonte vachten en lichte paarden met een ongepigmenteerde huid lopen risico op verbranding door de zon. Bescherm je viervoeter tegen schadelijke tegen de zon met deze musthaves:

  • Zonnebrandcrème: Voor de gevoelige plekken van je paard, zoals de neus, lippen en onderbenen, is een factor 30+ zonnebrandcrème, zoals Excellent Equi Sunblock de uitkomst! De crème trekt snel in, voelt niet plakkerig aan, en is ook nog eens water- en zweetbestendig!
  • UV-werende vliegendekens: Veel vliegendekens bieden niet alleen bescherming tegen insecten, maar hebben ook een UV-werende functie, waardoor de vacht van je paard wordt beschermd tegen schadelijke UV-straling. Twee vliegen in een klap!

Met deze items zijn jij en je paard helemaal buitenrit-proof.
Geniet van de rit!