Alles wat je moet weten over startnummers bij dressuurwedstrijden

Alles wat je moet weten over startnummers bij dressuurwedstrijden

Wat zijn startnummers?
Startnummers zijn die nummers die je vaak ziet pronken op het hoofdstel of het zadeldekje van ruiters en amazones tijdens wedstrijden. Ze zijn niet alleen een modeaccessoire, maar ook een cruciaal middel om deelnemers en combinaties te identificeren voor zowel de jury als het publiek. Door duidelijk zichtbare nummers kunnen juryleden snel en nauwkeurig de juiste combinatie herkennen, waardoor de wedstrijd eerlijk en gestroomlijnd blijft.

Waar moet je een startnummer vastmaken?
Een startnummer kan op verschillende plaatsen worden bevestigd, zoals op het hoofdstel of het zadeldekje. Zorg ervoor dat het nummer ten alle tijden goed zichtbaar is voor de wedstrijdofficials. Voor eventing is het noodzakelijk om een rugnummer te dragen tijdens alle onderdelen.

Welke soorten startnummers zijn er?
Startnummers zijn er in allerlei soorten, vormen en kleuren. Van eenvoudige witte nummers tot chique exemplaren met steentjes: we hebben voor ieder wat wils!

Startnummers zijn dus niet alleen een verplicht onderdeel van de wedstrijduitrusting, maar ook een kans om je persoonlijke stijl te laten zien. Zorg ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de regels van de wedstrijden waaraan je deelneemt en kies een startnummer dat niet alleen functioneel is, maar ook past bij jou en je viervoeter.

Bekijk al onze startnummers hier.

Op naar een succesvolle wedstrijd!